www.intorsura.ro Ghidul tau turistic
intorsura.ro - Intorsura Buzaului www.intorsura.ro
Ghidul tau turistic
 
Home
Despre Intorsura
Evenimente
Timpul liber
Turism ecumenic
Arta si artisti
Reportaje
Firme
Galerie foto
Galerie video

Contact
Parteneri


Reportaje intorsura.ro 
Proiect de dezvoltare a turismului intorsurean
 
Proiect de dezvoltare a turismului intorsurean
 
Întorsura Buzăului ar putea deveni o alternativă a turismului de pe Valea Prahovei, printr-un proiect de amploare care propune construirea aici a unui adevărat centru de relaxare și distracții, care să ofere vizitatorilor cât mai multe posibilități de petrecere a timpului liber și, în același timp, să aducă tot mai mulți clienți pensiunilor din zonă.
Asociația Ciucaș din Întorsura Buzăului a prezentat recent proiectul intitulat „Centrul Turistic Educațional Întorsura Buzăului”, o inițiativă privată care ar urma ca în parteneriat cu autoritățile locale, nu doar să revitalizeze actualele oferte turistice de aici ci să le dezvolte la o capacitate mult mai mare, capabilă să atragă turiști din toată țara.
Președintele Asociației, Aurora Pandrea, a declarat că proiectul urmărește crearea unei baze sportive și culturale de amploare, iar pentru realizarea acesteia este nevoie de implicarea oamenilor de afaceri din zonă și a Primăriei.
Centrul ar urma să se construiască pe un teren de 4,5 hectare, acesta fiind identificat deja la jumătate de kilometru de DN10 în imediata apropiere a centrului orașului Întorsura Buzăului. Pentru că terenul este în proprietatea Primăriei, este necesar ca autoritățile locale să sprijine proiectul Centrului și să îl înainteze spre finanțarea cu fonduri europene, cu sprijinul mediului de afaceri local.
”Acest proiect a fost gândit să poată fi realizat și pe bucățele, nu este nevoie așadar de o unică investiție masivă. Ideea este însă aceea că prin realizarea punctelor cuprinse în cadrul proiectului, la Întorsura Buzăului s-ar crea noi locuri de muncă, s-ar crea oportunități pentru proprietarii de pensiuni și alternative de distracție și relaxare pentru copii și adulți. Ne-am gândit inclusiv la realizarea unor trasee și obiective turistice, toate acestea necesită însă timp și implicare serioasă, tocmai de asta avem nevoie de parteneriatul Primăriei”, a explicat Aurora Pandrea, adăugând că nu s-a realizat o estimare totală a valorii proiectului tocmai din cauză că acesta ar putea fi realizat și pe bucăți separate, care în final s-ar completa într-un întreg ce ar constitui Centrul.
Proiectul Asociației, care a realizat deja la Întorsura o pârtie de schi, prevede, printre altele, construirea unui hotel, a mai multor pârtii de schi, a unui patinoar, a unei scene pentru spectacole și a unei cabane, amenajarea unui spațiu de camping și realizarea unei baze de înot.

Sursa: Observatorul de Covasna
 

Firme
JTI ADVERTISING
Intorsura Buzaului
0766 252 579


Parteneri

turismagrement.ro

www.mxhost.ro

Red Bull Romaniacs

Cazare Intorsura Buzaului
Site gazduit de mxhost.ro


Google rating
Powered by  MyPagerank.Net
Cazare pensiuni Cazare
Director Web Postere personalizate, fotografii, tablouri, canvas, fototapet
Copyright
JTI Advertising
© 2007-2012
Informatiile si datele de pe acest site sunt proprietate a www.intorsura.ro 
in colaborare cu alti parteneri si nu au dreptul de a fi preluate fara acordul nostru scris. Echipa intorsura.ro