www.intorsura.ro Ghidul tau turistic
intorsura.ro - Intorsura Buzaului www.intorsura.ro
Ghidul tau turistic
 
Home
Despre Intorsura
Evenimente
Timpul liber
Turism ecumenic
Arta si artisti
Reportaje
Firme
Galerie foto
Galerie video

Contact
Parteneri


Turism ecumenic 
MANASTIREA SCHIMBAREA LA FATA - SITA BUZAULUI
Manastirea Schimbarea la Fata - Sita Buzaului


Aproape de localitatea Sita Buzaului, pe un deal, se inalta manastirea "Schimbarea la Fata". Terenul manastirii si casa cu trei incaperi, in care s-a construit un paraclis de rugaciune,reprezinta donatia parintelui ieromonah Arsenie Muscalu si a familiei sale. Dupa cercetarea la fata locului, P.S. Ioan a sugerat ca inainte de inceperea lucrarilor manastirii sa se asigure o suprafata mai mare de teren necesara intretinerii viitoarei manastiri. Astfel, la terenul existent s-a mai adaugat, tot prin donatie, inca 7500 mp teren arabil din partea parohului bisericii din Sita Buzaului, Florin Tohanean si a familiei sale, precum si un teren de la credincioasa Margareta Aldea. La 3 septembrie 1997 s-a sfintit locul manastirii de catre Prea Sfintitul Ioan Selejan si un sobor de preoti. Administrarea asezamantului monahal a revenit pentru inceput pr. Florin Tohaneanu.

Prin grija P.S. Ioan si cu ajutorul dat de primaria locala si de credinciosi, s-a amenajat drumul de acces, s-au rezolvat principalele utilitati (alimentarea cu energie electrica, apa potabila etc.) si s-a modificat paraclisul, adaugandu-se o absida pentru sfantul altar. S-au amenajat, pana la terminarea constructiilor, chilii de lemn pentru obstea monahala si o trapeza. S-a dorit a se organiza aici o manastire de calugari, formandu-se initial un mic nucleu care participa la slujbele din sat. Vietuitorii manastirii, cu sprijinul credinciosilor din sat, au ridicat apoi o mica biserica din lemn, pentru savarsirea sfintelor slujbe. Intre timp, s-a construit o casa pentru duhovnic, sau aduat materiale pentru constructia unei noi biserici si pentru amenjarea unui drum de acces. Din vara anului 2001, dupa venirea pr. Serafim Trif de la Muntele Athos, P.S. Ioan l-a randuit sa mearga ca duhovnic la manastirea Sita Buzaului, alaturandu-i un grup de maici de la Centrul eparhial. In prezent, manastirea are 30 de vietuitoare, multe dintre ele fiind licentiate (stareta R. Iovanesc). Modul de viata al maicilor si sfintele slujbe se desfasoara conform traditiei vechi monastice romanesti, randuiala manastirii fiind condusa de parintele ieroschimonah Serafim Trif, numit duhovnic de P.S. Ioan. Cladirea bisericii, precum si corpul de chilii se afla inca in stadiul de constructie. Cu ocazia hramului manastirii, din 2002, a fost pusa piatra de temelie a noii biserici, in prezenta Prea Sfintitului Ioan, a unui sobor numeros de preoti si a sute de credinciosi din Brasov, Buzau si intreaga zona invecinata.

In fiecare an, la 6 august, cu ocazia hramului "Schimbarea la fata", pe dealul manastirii urca zeci de pelerini din zona Buzaului Ardelean, manastirea fiind deja cunoscuta de foarte multi credinciosi. Acest hram este o veriga din lantul de hramuri ale manastirilor din eparhie, mari sarbatori care se desfasoara pe intreg parcursul anului.

Contact:
MANASTIREA SCHIMBAREA LA FATA - SITA BUZAULUI

Persoana de contact:
Localitate: Sita Buzaului
Adresa:
Telefon: 0267 373 170
E-Mail:
Pagina Web:

 
Cazare in Judetul  Localitatea

Firme
JTI ADVERTISING
Intorsura Buzaului
0766 252 579


Parteneri

www.mxhost.ro

turismagrement.ro

Cazare Intorsura Buzaului

Red Bull Romaniacs
Site gazduit de mxhost.ro


Google rating
Powered by  MyPagerank.Net
Cazare pensiuni Cazare
Director Web Postere personalizate, fotografii, tablouri, canvas, fototapet
Copyright
JTI Advertising
© 2007-2012
Informatiile si datele de pe acest site sunt proprietate a www.intorsura.ro 
in colaborare cu alti parteneri si nu au dreptul de a fi preluate fara acordul nostru scris. Echipa intorsura.ro